четвер, 9 серпня 2012 р.

У Львові стартує традиційний міжнародний веломарафон «Львів-Краків»

ПОДОБОВА ОРЕНДА житла у Львові. приємно низькі ціни та високий рівень комфорту. Детальніше

18-20 серпня 2012 року під почесним патронатом голови Львівської обласної державної адміністрації Михайла Костюка та маршалка Малопольського Воєводства Республіки Польща Марка Сови відбудеться 5-ий міжнародний веломарафон «Львів-Краків - 2012», присвячений 21-ій річниці Незалежності України та Року спорту та здорового способу життя в Україні, повідомила Оксана Вапцеба, заступник начальника управління з питань фізичної культур та спорту ЛОДА.
Протяжність веломарафону – 325 кілометрів, які учасники подолають за 10-12 годин. До участі в марафоні заявлено понад 70 велосипедистів з України та Польщі віком від 14 до 70 років.

Загалом історія цього марафону починає свої традиції від 1884 року, коли вперше було зорганізовано такий велосипедний марафон за маршрутом Львів-Краків. В ті часи марафон проводився щорічно й мав на меті засвідчити, що на тодішніх велосипедах можна долати значні відстані між містами, а велосипед може слугувати доступним і зручним транспортним засобом. У 1939 році історія цих цікавих традиційних велосипедних перегонів припинилася, щоб завдяки ініціативи Краківської Королівської Роверової Академії, яку представляє президент Богдан Корашевскі та федерації велоспорту Львівщини, яку очолює майстер спорту Юрій Моравецький, успішно відродитися у 2008 році у вже сучасній Україні та сучасній Польщі.

Організаторами цьогорічного веломарафону є Львівська обласна федерація велосипедного спорту спільно з управлінням з питань фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації та відділенням НОК України у Львівській області, а також Королівська Роверова Академія з польського боку. Комісар гонки з українського боку – суддя національної категорії львів’янин Володимир Набойщіков, з польського боку – президент Королівської Роверової Академії Богдан Корашевскі.

Урочистий парад учасників та відкриття змагань відбудеться у суботу 18 серпня ц.р. на площі перед Львівським Оперним театром. Початок о 17 годині. Запрошується усі охочі львів’яни та гості міста.

Фініш веломарафонців планується на центральній площі Кракова орієнтовно о 17.30-18.00 за польським часом.

Немає коментарів:

Дописати коментар