середу, 15 серпня 2012 р.

Фестиваль "Етновир": Львів, 22-26 серпня 2012 року

Ви можете не тільки побувати на заходах фестивалю, а й жити в центрі подій, оскільки всі квартири ЛьвівЄвроРент знаходяться в центральній частині міста. Кількість квартир обмежена!!!.

******

V Міжнародний фестиваль фольклору «Етновир» пройде у Львові 22-26 серпня 2012 року. Головні локації фестивалю - площа Ринок, Центральна частина міста Львова, 24 серпня - ТРЦ King CrossLeopolis.

Цього року фестиваль відзначатиме ювілей, а отже і програму організатори готують особливо святкову. Зокрема, обіцяють колоритні виступи колективів, вражаючі марш-паради учасників головними вулицями міста, презентацію кухонь народів світу, вечори дружби і танцювальні майстер-класи.

Також 5-денну феєрію у Львові влаштують найколоритніші колективи з різних куточків світу:

Алжир - «Nadjm Group Djazair» - виконує найвідоміший в Алжирі танець. У світі він відомий, як танець туарегів ― чоловіків пустелі. Його танцювальний ритм зачаровує, а чорні костюми учасників колективу додають виступу таємничості та магії

Того - Міжнародний художній колектив африканських танців і маріонеток «Compagnie Blewu» - ритмічні рухи, звук барабанів та ритуальне спілкування з вищими силами через пісні – це все зможуть спостерігати відвідувачі фестивалю «Етновир»

Іспанія - Фольклорний колектив «Los Jateros» – один з найпопулярніших фольклорних колективів фестивалів Європи представить традиційні танці та пісні, що розповідають про багату культурну спадщину іспанського народу

Польща - Ансамбль пісні і танцю «Jantar» - представить публіці типові польські танці: полонез, оберек, краковяк, мазурку, коседер, які супроводжуються автентичними народними текстами.

Туреччина - Фольклорний танцювальний ансамбль Nazilli Belediyesi - використовує в своїх виступах такі народні танці, як зейбек, гора, орон, бар, галай, теке.

Білорусія - Народний ансамбль пісні і танцю «Вяселле»- програма колективу включає в себе білоруські народні пісні і танці такі, як полька, кадриль, лявоніха.

Окрім традиційного марш-параду центральною частиною міста, яким відкривається фестиваль, та гала-концерту, буде представлено Кухню народів світу на площі Ринок. Кожен колектив, окрім фольклору, представить гостям фестивалю ще й кухню своєї країни. Просто на площі Ринок можна буде спробувати страви африканської, іспанської, турецької, польської та інших кухонь.

24 серпня «Етновир» святкуватиме День Незалежності в ТРЦ King Cross Leopolis. Марш-парад учасників Фестивалю в торгових галереях розважального центру, яскраві виступи колективів, презентація карти напоїв світу, майстер-класи з танців та дитяча країна подарують відвідувачам ТРЦ справжнє свято, а спільне приготування колективами-учасниками прохолоджуючих та гарячих напоїв створять загальну атмосферу єдності країн та дружби народів світу.

Фестиваль відбувається під егідою Міжнародної Ради Організацій Фестивалів Фольклору і Традиційних Мистецтв (CIOFF) при ЮНЕСКО та Міжнародної Організації Народної Творчості (IOV) та за підтримки Львівської міської ради.

Немає коментарів:

Дописати коментар