четвер, 11 квітня 2013 р.

Галерея прийняла у гості десятки сором'язливих і веселих малюків


Забезпечити Ваше комфортне перебування у Львові може ЛьвівЄвроРент. Пропозиція подобової оренди на будь-який наманець
***
У галереї сучасного мистецтва "Зелена канапа" відкрилась виставка Вікторї Проців "Коли трави були вищими за нас". Серія робіт присвячена темі дитинства.
Художниця показала 20 полотен із вже звичними стилізованими персонажами, народженими у невичерпній фантазії Вікторії Проців за останніх два роки.
Найбільшими з них є графічний живопис на тканині із героями-малятами, форматом до 2,5 метрів, намальовані в авторській техніці, якій художниця не зраджує з 2011 року.
"У моєму баченні дитинство -- це безхмарна, безтурботна щаслива пора життя, сповнена добром, любов’ю і позитивом. Цей настрій я намагалась передати в картинах", -- зізналась Вікторія Львівським новинам онлайн.
"Ця пора з часом закінчується, але назавжди залишається в нашому серці, в душі, в пам’яті. І кожен з нас може подумки повернутися у незабутнє дитинство в наших спогадах і мріях", -- зауважила художниця.
"Тому на створення образів мене часто надихають діти, їхня безпосередність, наївність і простота", -- пояснила пані Проців.
Мисткиня працює в техніці кольорової графіки на тканині, якої її навчив батько -- викладач у Львівській Академії Мистецтв Іван Проців.
"Оскільки я дуже часто в дитинстві проводила свої літні канікули на Прикарпатті, у своєї бабусі, то й обрала такі відтінки, колористику і тематику.
Моя бабуся мешкає у надзвичайно мальовничому селі Княжолука, з красивими краєвидами, лісами, луками.
Це було і залишається великим джерелом для творчості і натхнення", -- додає Вікторія Проців.
Художниця зізналась, що до цього часу завжди апелювала до теми дитинства. Тепер же сама будучи матір'ю, вона спостерігає за дитиною і сама залишається дитиною, отримує щоденне натхнення для створення своїх чудових сюжетних композицій.
Триватиме виставка по 28 квітня у галереї сучасного мистецтва, що на вулиці Вірменській, 7. Вхід вільний.
Довідка
Вікторія Проців народилася 1983 року у Львові в сім`ї художників. Закінчила ЛАМ (графічний дизайн) 2006 року. Автор багатьох персональних виставок,серед яких в Етнографічному музеї у Львові 2006 року та в «Зеленій канапі» 2007-мого та 2010- того рр. Учасниця Міжнародного Салону «Високий Замок» (2004, 2005, 2006 роки) в Палаці Мистецтв (Львів), та постійна учасниця групових виставок в «Зеленій канапі».
Вікторія Проців здобула освіту у Львівській академії мистецтв, та й виросла у творчій атмосфері, бо обоє батьків - художники. А ще уява, фантазія і сміливість бути інакшою - усе допомогло їй кілька років тому з’явитися у мистецькому світі як сформованому художникові. Тепер її виставки щоразу викликають ажіотаж серед глядачів.
2010 -- «Нова радість стала»
2011-- музей П.Тичини, Київ
2011-- «Падав сніг на поріг» , галерея Зелена канапа, Львів
2011-- Національний музей у Львові ім.Андрея Шептицького
2011-- виставковий центр «Шувар-Експо» , в рамках Lviv Fashion Week
2012 -- готельно-відпочинковий комплекс «Вежа Ведмежа»
2012 -- художній музей М.Біласа, Трускавець
2012 -- Центр Української культури та мистецтва, м.Київ

Немає коментарів:

Дописати коментар